Alle energielabel voordelen voor je woning!

energielabel-voordelen

Inhoudsopgave

In dit artikel lees je alle voordelen van het hebben van een energielabel voor je woning. Benieuwd naar informatie omtrent het energielabel zelf? Lees dan: alle energielabel informatie Het hebben van een energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van je woning!

Voordelen energielabel als verkoper

Dit gedeelte belicht de voordelen die je als verkoper van een huis kunt ervaren. Een hoger energielabel voor je woning leidt tot grotere voordelen.

Je woning kan sneller verkocht worden

Wanneer een woning een hoog energielabel heeft, wordt deze doorgaans sneller verkocht. Het energielabel wordt namelijk weergegeven in verschillende verkoopadvertenties, zoals op Funda en op de website van de makelaar zelf.

Potentiële kopers krijgen hierdoor direct inzicht in de energiezuinigheid en duurzaamheid van de woning. Een woning met een hoog energielabel wordt ook sneller verkocht, gedeeltelijk omdat kopers weten dat ze minder energiebesparende aanpassingen hoeven te doen.

Hogere woningwaarde met een hoge energielabel

Onderzoek door Databureau Brainbay heeft aangetoond dat een hoger energielabel (wat duidt op meer duurzaamheid) in verband staat met een hogere woningwaarde. Dit benadrukt de impact van het energielabel op de waarde van een woning.

Voorbeeld: Uit het onderzoek blijkt dat wanneer een woning van een G-label naar een C-label stijgt, dit gemiddeld resulteert in een waardestijging van 8%. Voor een woning met een waarde van 350.000 euro komt dit neer op een stijging van 28.000 euro. Dit benadrukt dat het verduurzamen van je woning niet alleen leidt tot besparingen op energiekosten, maar ook een investering is die de waarde van je huis kan verhogen.

Lees ook: 6 tips om je energielabel te verhogen!

Voordelen energielabel als koper

In dit kopje worden alle mogelijke voordelen weergeven die je als koper van een woning kan ervaren. Uiteraard is het ook als koper het geval dat hoe hoger het energielabel is, hoe beter de voordelen zijn.

Gunstigere financieringsvoorwaarden

Een woning met een hoog energielabel kan gunstigere financieringsvoorwaarden opleveren. Sommige hypotheekverstrekkers bieden zelfs kortingen, waarbij je korting kunt krijgen bij een energielabel van B of hoger. Dit staat bekend als duurzaamheidskorting, waarbij bijvoorbeeld 0,10% korting op de hypotheekrente wordt geboden voor een woning met energielabel B. Dit maakt het aantrekkelijker om een woning met energielabel C te verbeteren op het gebied van duurzaamheid.

Subsidie energiebesparende maatregelen

Het label van de woning geeft een inzicht in alle verbetermogelijkheden van de woning. Wanneer je na het kopen van de woning bepaalde energiebesparende maatregelen wilt uitvoeren (twee of meer) kan je daar vaak subsidie voor krijgen. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Voor een hoge subsidie moet je dan binnen twee jaar 2 of meer isolatie maatregelen verrichten binnen de woning. Dit werk moet dan wel uitgevoerd worden door een bedrijf, je mag het dus niet zelf doen!

Je kan subsidie krijgen voor de 5 hoofdmaatregelen:

  • Spouwmuurisolatie.
  • Isolatie van de buitenmuur met een voorzetwand aan de binnenkant of aan de buitenkant van het huis.
  • Dakisolatie of zoldervloer.
  • Vloerisolatie of bodemisolatie.
  • Isolatieglas (HR++, triple of vacuümglas). 

Voor meer informatie kan je naar dit website gaan: Milieu Centraal

Voordelen energielabel als huurder

In dit kopje worden alle mogelijke voordelen weergeven die je als verhuurder van een woning kan ervaren.

Label van een huurhuis

Wanneer de huurwoning slecht geïsoleerd is, kan het aanvragen van een label de manier zijn om met je verhuurder in gesprek te gaan. Zo kan er aangetoond worden welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden om de woning te verduurzamen en de energielasten te verlagen. Energielabels hebben ook invloed op de huur, omdat een woning met een hoog energielabel meer punten krijgt, wat resulteert in een hogere huurprijs.

Zelf een energielabel aanvragen?

Heeft je woning nog geen energielabel of wil je een nieuwe energielabel? Dat kan meteen bij Prisma Energielabels geregeld worden!

Vraag vrijblijvend een offerte voor het energielabel van je woning aan of neem direct contact met ons op via: 06-49965154

 

Vul onderstaand formulier om direct een energielabel aan te vragen.

Lees ook