Veelgestelde vragen​

Een energielabel vertelt je hoeveel energie jouw huis verbruikt. Een energielabel laat zien in welke energieklasse jouw huis valt, variërend van label A++++ tot en met label G. Wanneer een woning een A++++ label heeft, is deze zeer energiezuinig. Daarentegen is een woning met een G-Label helemaal niet energiezuinig.

Na de inspectie door een energieadviseur, krijg je een energielabel. Het energielabel wordt nauwkeurig berekend, en daarna in een energieklasse gezet.

Voorbeeld van een label A+++

Het label wordt bepaald door een EP-adviseur, het is dus niet meer mogelijk om zelf een energielabel te berekenen. De adviseur bepaalt het label op basis van de hoeveelheid fossiele energie die jouw woning verbruikt, waarbij gekeken wordt naar het kWh/m².jr. Het label wordt bepaald volgens de berekeningsmethode NTA 8800.

Naast de bepalingsmethode NTA 8800, gebruikt de EP-adviseur ook de volgende normen en documenten:

  • Beoordelingsrichtlijn BRL 9500
  • ISSO publicatie 82.1

Prisma Energielabels is een gecertificeerde EP-adviseur voor bestaande woningen. Heb je een energielabel nodig voor je woning, dan ben je bij ons op het juiste adres, vul dan onderstaand formulier in.

Na de inspectie ontvang je binnen 5 dagen je energielabel. De inspectie wordt uitgevoerd door onze energielabel deskundige.

Prisma Energielabels is gevestigd in Noord-Holland. Wij labelen door heel Noord-Holland. Onder andere in de regio’s: HeerhugowaardAlkmaarHoorn en etc. 

De kosten van een energielabel voor een woning in Noord-Holland, beginnen vanaf € 230.

Bekijk hier de tarieven voor het aanvragen van een energielabel!

Een energielabel is verplicht bij de verhuur of verkoop van je huis. Echter geldt dit niet voor alle woning; zoals monumenten. Wanneer een woning bij de verkoop of oplevering niet beschikt over een geldig energielabel, riskeert de eigenaar een boete.

De boetes hiervoor kunnen oplopen tot:

Boetebedrag particulieren: € 450,-

Boetebedrag bedrijf: € 870,-

Kijk daarom goed of je woning een geldig energielabel heeft of niet! Meer informatie over de boetebedrag lees je hier: RVO

Een energielabel vertelt je hoe veel energie jouw huis verbruikt. Een energielabel laat zien of jouw huis tussen de energieklasse label A++++ tot en met label G zit. Jouw woning is zeer zuinig als deze een A++++-label heeft. Als jouw woning echter een G-label heeft, is deze zeer onzuinig.

Een energielabel is 10 jaar geldig. Op het energielabel zie je wanneer deze verloopt. Wanneer het energielabel niet meer geldig is, zul je een nieuwe label moeten aanvragen.

Wij zijn BRL9500-W/B gecertificeerd. Voor bestaande woningen en woongebouwen meten wij de energieprestaties volgens de basismethode. Dit betekent dat we bevoegd zijn om jouw woning te beoordelen, en je een geldig en erkend energielabel te verstrekken.

Bovendien zijn we als vak bedrijf geregistreerd bij het Centraal Register Techniek.

Mijn vraag staat er niet tussen

Heb je een andere vraag of wil je meer informatie?

Je kunt contact met ons opnemen via 06-49965154 of mailen naar info@prisma-energielabels.nl