Energielabel aanvragen Hoorn

Binnen één uur een afspraak en binnen 5 dagen na de opname ontvang je al het energielabel!

 

Vraag vrijblijvend een energielabel aan in Hoorn

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk bij je terug komen!

Binnen 4 stappen een energielabel in Hoorn!

1. Formulier indienen

Vul bovenstaand aanvraagformulier in en laat je gegevens achter.

2. Contact

Na het ontvangen van je gegevens nemen wij direct contact met je op. Je kan ook met ons contact opnemen.

3. Informatie woning

Verzamel alle relevante documenten van je woning. Zoals bouwtekeningen en andere belangrijke informatie van je woning.

4. Ontvangst label

De gecertificeerde adviseur komt langs om je woning te inspecteren. Daarna ontvangt je binnen 5 dagen al je label!

energielabel aanvragen hoorn

Vraag een energielabel aan in Hoorn

Omdat elke woning anders, beginnen onze kosten vanaf € 230. Neem daarom contact met ons op als je hierover graag meer informatie wilt, of lees hier meer over onze tarieven.

Een energielabel kan kosten met zich meebrengen, maar maak je geen zorgen. Door contact op te nemen met Prisma Energielabels ben je gegarandeerd een eerlijke prijs kwijt. Wij nemen binnen 1 uur contact met je op en kunnen vaak in hetzelfde week al een afspraak inplannen. 

Ontdek de lokale expertise en ervaar het persoonlijke contact met onze gecertificeerde adviseurs!

Een energielabel in Hoorn is veplicht

Sinds januari 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben wanneer je je woning in Hoorn wilt verkopen of verhuren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is, variërend van A++++ (zeer zuinig) tot G (niet zuinig). Het laat ook zien welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Om een geldig energielabel te krijgen, moet een energieprestatie adviseur je woning in Hoorn beoordelen. Meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat, vind je hier.

 Bij het beoordelen van het energielabel wordt vooral gekeken naar hoeveel energie je huis nodig heeft om warm of juist koel te blijven. Hierbij wordt gekeken naar isolatie, aanwezigheid van groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtwatersysteem, en goede ventilatie. Ze meten je huis op en maken relevante foto’s.

Lees ook: Alle informatie over het energielabel!

Goedkoop energielabel aanvragen particulier
energielabel aanvragen hoorn

Wat houdt het energielabel precies in?

Het energielabel vertelt je hoe energiezuinig of niet zuinig je huis in Hoorn is en is verplicht als je het wilt verkopen of verhuren. Het laat ook zien hoeveel je waarschijnlijk aan energiekosten kwijt bent. Een huis met een goed energielabel kan daardoor ook meer waard worden. 

Bij het beoordelen van het energielabel wordt vooral gekeken naar hoeveel energie je huis nodig heeft om warm of juist koel te blijven. Hierbij wordt gekeken naar isolatie, aanwezigheid van groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtwatersysteem, en goede ventilatie. Ze meten je huis op en maken relevante foto’s.

Het hebben van een geldig energielabel is niet alleen handig om te weten hoe energiezuinig je huis is, maar het moet ook als je je huis wilt verkopen of verhuren. Benieuwd of je woning een energielabel heeft? Kan dan op deze website. Het kan zelfs helpen bij het bepalen van de waarde van je huis. Daarnaast riskeer je een boete bij het ontbreken van een energielabel!

Veelgestelde vragen

Wanneer je een energielabel aanvraagt in omstreken Hoorn, ontvang je deze binnen 5 dagen na de opnamedatum. Zo kan je snel verder met belangrijkere zaken!

Onze kosten voor een energielabel in Hoorn beginnen al vanaf € 230. Meer informatie over onze tarieven kun je hier lezen. 

Bij verkoop, verhuur is het verplicht sinds 1 januari 2008 om het label te overhandigen aan de koper of huurder van het pand. Dit geldt zowel voor woningen en woongebouwen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw. Het label is 10 jaar geldig. De koper of huurder van een woning krijgt met het label inzicht in het energieverbruik. Bij het ontbreken van een geldig label riskeert de woningeigenaar een boete. Voor huurwoningen weegt het label/BENG score mee in de puntentelling voor de huurwaarde (woningwaarderingsstelsel)

Wij zijn gecertificeerd en de erkende adviseur van Noord-Holland. Regel daarom je energielabel in Hoorn bij Prisma Energielabels. 

Je krijgt een label van de gecertificeerde Prisma Energielabels energieadviseur nadat hij de kenmerken van jouw woning heeft opgenomen. De uitslag van de label wordt uitgedrukt in een letter tussen A++++ en G, hierbij is A++++ volledig duurzaam en is jouw woning zuinig, terwijl G betekent dat jouw woning juist niet zuinig is.

Op het label zelf kun je ook zien hoe jouw woning op verschillende punten scoort in vergelijking met soortgelijke huizen. Er wordt dan gekeken naar de isolatie en de aanwezige installaties van jouw woning.

Heb je vragen of ben je opzoek naar meer informatie? Je kunt contact met ons opnemen via 06-49965154 of via e-mail naar info@prisma-energielabels.nl