Energielabel aanvragen voor jouw woning in Heerhugowaard

 Binnen 1 uur een afspraak en binnen 5 dagen resultaat! 

Een energielabel in regio Heerhugowaard in 4 stappen:

1. Formulier indienen

Vul het aanvraagformulier of contactformulier in en laat je gegevens achter.

2. Contact

Na het ontvangen van je gegevens nemen wij direct contact met je op.

3. Informatie woning

Verzamel relevante documenten. Zoals bouwtekeningen en andere belangrijke informatie van je woning.

4. Ontvangst label

De gecertificeerde adviseur komt langs om je woning te inspecteren. Daarna ontvangt je binnen 5 werkdagen je label!

energielabel aanvragen heerhugowaard

Waarom een energielabel?

Het energielabel biedt informatie over de energiezuinigheid of -onzuinigheid van een huis, en het geeft tevens inzicht in uw energiekosten. Een woning met een gunstig energielabel is dan ook meer waard.

Bij het bepalen van het label wordt voornamelijk gekeken naar de energiebehoefte voor verwarming en/of koeling van de woning. Dit omvat evaluatie van isolatiekwaliteit, aanwezigheid van energiezuinige installaties zoals zonnepanelen, warmtepompen en ventilatiesysteem, daarnaast wordt de woning opgemeten en worden er relevante foto’s gemaakt.

Vraag direct een erkend energielabel aan!

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk bij je terug.

 
energielabel aanvragen heerhugowaard

Energielabel woning aanvragen in Heerhugowaard?

Ontdek hoe eenvoudig het is om een energielabel aan te vragen voor je woning. Onze tarieven starten al vanaf €230, zonder verborgen kosten, wat betekent dat je nooit meer betaalt dan afgesproken! Profiteer nu van onze diensten en vraag moeiteloos een energielabel aan in Heerhugowaard. Ervaar de voordelen van lokale expertise gecombineerd met snelheid. 

Verplicht energielabel in Heerhugowaard

Zonder een geldig energielabel is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een woning te verkopen of te verhuren. Het energielabel geeft potentiële kopers of huurders inzicht in de energiezuinigheid van de woning, variërend van A++++ (zeer energiezuinig) tot G (niet zuinig), en suggereert mogelijke energiebesparende maatregelen. Sinds januari 2021 is het verplicht om een energieprestatie adviseur de woning op te laten nemen voor het energielabel.

Bij het ontbreken van een energielabel bij verkoop of verhuur riskeer je een boete van €450 in 2024. Het hebben van een energielabel biedt niet alleen transparantie en zekerheid, maar is ook wettelijk verplicht en gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

wat is een energielabel

Veelgestelde vragen

Energielabel aanvragen Heerhugowaard? Binnen 5 werkdagen na de opname ontvangt u al het label!

De kosten voor het energielabel van je woning beginnen al vanaf € 230. Meer informatie over onze tarieven kun je hier lezen. 

Bij verkoop, verhuur is het verplicht sinds 1 januari 2008 om het label te overhandigen aan de koper of huurder van het pand. Dit geldt zowel voor woningen en woongebouwen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw. Het label is 10 jaar geldig. De koper of huurder van een woning krijgt met het label inzicht in het energieverbruik. Bij het ontbreken van een geldig label riskeert de woningeigenaar een boete. Voor huurwoningen weegt het label/BENG score mee in de puntentelling voor de huurwaarde (woningwaarderingsstelsel).

Daarom energielabel aanvragen Heerhugowaard bij Prisma Energielabels. Wij zijn gecertificeerd en lokaal gevestigd. Hierdoor kunt u snel uw label ontvangen. 

Je krijgt een label van de gecertificeerde Prisma Energielabels energieadviseur nadat hij de kenmerken van jouw woning heeft opgenomen. De uitslag van de label wordt uitgedrukt in een letter tussen A++++ en G, hierbij is A++++ volledig duurzaam en is uw woning zuinig, terwijl G betekent dat uw woning juist niet zuinig is.

Op het label zelf kunt u ook zien hoe uw woning op verschillende punten scoort in vergelijking met soortgelijke huizen. Er wordt dan gekeken naar de isolatie en de aanwezige installaties van uw woning.

Heeft u vragen of bent u opzoek naar meer informatie? U kunt contact met ons opnemen via 06-49965154 of via e-mail naar info@prisma-energielabels.nl