Een energielabel aanvragen Alkmaar?

Binnen 5 dagen na de opname ontvang je al het energielabel, kies daarom voor Prisma Energielabels uit regio Alkmaar!

In 4 stappen een energielabel aanvragen in Alkmaar!

Aanvraag indienen

Vul het aanvraagformulier in en laat je gegevens achter.

Wij nemen contact op!

Na het ontvangen van je gegevens nemen wij binnen 1 uur contact met je op.

Verzamelen informatie woning

Verzamel alle relevante documenten van je woning. Zoals bouwtekeningen en andere belangrijke informatie van je woning.

Ontvangst energielabel

De gecertificeerde adviseur komt langs om je woning te inspecteren. Daarna ontvangt je binnen 5 werkdagen je label!

Energielabel Alkmaar aanvragen

Wat kost een energielabel in Alkmaar?

Met een energielabel voor je woning ben je in 2024 gemiddeld al snel rond € 350 kwijt, bij Prisma Energielabels ben je veel minder kwijt. Klik op onderstaande knop om onze actuele energielabel kosten in te zien voor jouw woning in regio Alkmaar.

Nadat je vrijblijvend een aanvraag formulier hebt ingevuld nemen wij binnen één uur contact met je op. Hierna kunnen we een afspraak inplannen met onze energieadviseur, vaak nog in dezelfde week!

 

Vraag goedkoop een energielabel aan!

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk bij je terug komen!

Waarom kiezen voor Prisma Energielabels?

Snel geregeld

Binnen 5 dagen na de opname krijg jij het energielabel al in ontvangst.

Datumflexibiliteit

Dankzij onze flexibiliteit hebben we veel beschikbare momenten om een afspraak in te plannen op jouw geschikte datum.

Juiste label

Door onze deskundigheid krijg je altijd de juiste erkende energielabel voor je woning!

energielabel aanvragen alkmaar

Wat is een energielabel?

Het label varieert van label A++++ tot label G. Een A++++ label duidt op een woning dat volledig duurzaam is, terwijl een label G het tegenovergestelde aangeeft, namelijk een woning met een hoge vraag naar fossiele energie. 

Bij een label wordt voornamelijk gekeken naar de energiebehoefte voor verwarming en/of koeling van jouw huis in regio Alkmaar. Hierbij wordt de isolatiekwaliteit geëvalueerd, evenals de aanwezigheid van energiezuinige installaties zoals zonnepanelen, warmtepompen en ventilatiesystemen. Bij het beoordelen van het label van een woning worden er naar diverse aspecten gekeken. Hieronder vallen onder andere de mate van isolatie, de aanwezigheid van verwarmings- en ventilatiesystemen, de warmwatervoorziening, eventuele koelingssystemen, de aanwezigheid van hernieuwbare energie-installaties en enzovoort. Kortom, het nieuwe energielabel houdt rekening met het verbruik van jouw woning in regio Alkmaar.

 
aanvragen Energielabel Alkmaar

Verplicht energielabel in Alkmaar

Voor het verkrijgen van een energielabel is een energieprestatie-adviseur aan je huis vereist. Dit is sinds 1 januari 2021 van verplicht. De adviseur voert een inspectie uit in jouw huis en beoordeelt verschillende aspecten, waaronder de compactheid, de hoeveelheid fossiele energie die uw woning gebruikt, behoefte en warmteverlies.

Een woning in Alkmaar dient dus over een geldig energielabel te beschikken bij verkoop en verhuur. Je loopt anders het risico op een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De boete kan oplopen tot €450 voor particulieren. 

Kies daarom voor Prisma Energielabels uit Alkmaar voor jouw energielabel!

Veelgestelde vragen

U ontvangt het energielabel al binnen 5 werkdagen na de opname. Dit wordt uitgevoerd door onze gecertificeerde energielabel deskundige.

Wij zijn gevestigd in Noord-Holland. Wij labelen door heel Noord-Holland, zoals onder andere regio Heerhugowaard, Alkmaar, Hoorn en etc. 

De kosten van het energielabel in Alkmaar beginnen bij Prisma Energielabels vanaf € 230. Voor meer informatie over onze tarieven, kun je deze website bekijken. 

Een energielabel geeft aan hoe duurzaam je woning is, met een hogere energielabelklasse (A++++) die wijst op meer duurzaamheid. Dit houdt in dat het huis weinig energie en gas verbruikt. Het is verplicht om een energielabel te hebben bij de verhuur of verkoop van een woning.

Je krijgt vervolgens een label van de gecertificeerde Prisma Energielabels energieadviseur nadat hij de kenmerken van jouw woning heeft opgenomen. Hierna wordt het energielabel berekent. De uitslag wordt dan in een energielabel klasse gezet. 

Een energielabel vertelt u hoe veel energie uw huis verbruikt. Een energielabel laat zien of uw huis tussen de energieklasse label A++++ tot en met label G zit. Uw woning is zeer zuinig als deze een A++++-label heeft. Als uw woning echter een G-label heeft, is deze zeer onzuinig.

Op het energielabel staat hoe lang het label geldig is en welk label het heeft. Denk hierbij aan een energielabel A of een energielabel D.

Een energielabel biedt direct inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe zuiniger je huis is, hoe vriendelijker dit is voor zowel het milieu als je portemonnee. Het energiezuinigheidsniveau van een woning wordt aangegeven op een schaal van energielabel A (zeer energiezuinig) tot en met energielabel G (zeer onzuinig).

Heeft u vragen of bent u opzoek naar meer informatie? U kunt contact met ons opnemen via 06-49965154 of via e-mail naar info@prisma-energielabels.nl