4,9
Google reviews

Een energielabel opname van je woning

Het opnemen van een energielabel voor je woning omvat voorbereiding, de opname zelf en het ontvangen van je label. Tijdens deze beoordeling door een energieadviseur worden kenmerken vastgelegd van je woning.

Opname energielabel van je woning: hoe werkt dat?

Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in de energie-efficiëntie van je woning of gebouw, is het aanvragen van een energielabel een belangrijke stap. Maar wat houdt zo’n opname nu precies in en hoe kun je je hierop voorbereiden? In dit artikel nemen we je mee door het hele proces.

Het uitvoeren van een energielabel opname

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Het is niet alleen een wettelijke verplichting bij de verkoop of verhuur van je woning, maar het geeft ook inzicht in hoe je op je energiekosten kunt besparen.

Het maken van een afspraak voor een opname

Nadat je hebt besloten om een energielabel voor je woning aan te vragen, kun je een afspraak maken met een erkende energieadviseur. Samen met de adviseur bepaal je een geschikt moment voor de opname, waarbij ook de vrijblijvende prijs besproken wordt. Deze opname vormt de basis voor het bepalen van je energielabel.

Je energielabel opname voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle relevante documenten, zoals bouwtekeningen en facturen van energiebesparende maatregelen, klaar hebt liggen voor de adviseur. Dit helpt om een nauwkeurig energielabel te bepalen. Het verstrekken van uitgebreide informatie aan onze adviseur stelt ons in staat om een nauwkeuriger beeld te krijgen, wat kan resulteren in een gunstiger energielabel voor jouw woning.

De energielabel opname

Tijdens de opnamedag beoordeelt de energieadviseur diverse aspecten van je woning. Dit omvat het vastleggen van buitenfoto’s en het meten van de vloeroppervlaktes, hoogtes, ramen en deuren binnen. Ook worden zaken zoals de isolatiewaarden, beglazing en de instellingen van verwarming, ventilatie en koeling gecheckt.

Zowel de binnen- als buitenkant van de woning worden visueel geïnspecteerd, gekeken naar elementen die bepalend zijn voor het energielabel. De adviseur gaat elke ruimte grondig na, inclusief kelder, zolder en kruipruimte, om een nauwkeurig beeld van de energieprestaties te verkrijgen.

Foto’s en notities van alle relevante kenmerken worden vastgelegd voor een gedetailleerd rapport, dat vervolgens wordt gebruikt om het energielabel te berekenen. Deze uitgebreide opname zorgt voor een precieze evaluatie van de energie-efficiëntie van je woning en biedt waardevolle inzichten voor mogelijke verbeteringen.

Berekenen van een definitief energielabel

Na de opname analyseert de energieadviseur alle gegevens en stelt een rapport op. Op basis van dit rapport wordt je energielabel berekend. Je ontvangt vervolgens een definitief label dat je inzicht geeft in de energieprestaties van je woning.

Met het ontvangen van je energielabel heb je een duidelijk beeld van de energie-efficiëntie van je woning. Dit kan je helpen om energiebesparende maatregelen te nemen en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Direct energielabel aanvragen in Noord-Holland?

Wil je een offerte voor een nieuw of verbeterd energielabel? Dien op onderstaand formulier een aanvraag in en ontvang binnen 1 uur bericht met een vrijblijvende prijs! Je ontvangt je energielabel al binnen enkele werkdagen na onze inspectie.

Vragen? Neem contact met ons op!

Vraag een energielabel aan!

Vul onderstaand formulier in om een energielabel aan te vragen. Wij nemen contact met je op om een inspectie in te plannen. Na de inspectie ontvang je jouw label binnen 5 dagen. 

Bekijk ook deze berichten

Wanneer energielabel F?

In Nederland moet elke woning verplicht een energielabel hebben bij verkoop en verhuur. Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestaties van de woning. Een energielabel A++++

Lees meer

Contact