Onze kosten energielabel voor woningen in 2024

Ontdek onderstaand onze energielabel kosten voor woningen in Noord-Holland.

energielabel kosten 2024
energielabel kosten 2024

Wat zijn de energielabel kosten bij Prisma Energielabels?

Het vaststellen van de energielabel kosten in 2024 is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan het type woning en de grootte ervan. Bij ons starten de energielabel kosten vanaf €230. Het goede nieuws is dat er geen extra kosten bij komen kijken.

Vrijstaande woningen groter dan 200 m²?

Heb je een vrijstaande woning die groter is dan 200 vierkante meter? Dan hebben we meer informatie nodig om een passende offerte te kunnen maken. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen, zodat we een offerte op maat voor je kunnen samenstellen.

Spoed energielabel?

Heb je met spoed een energielabel nodig? Bij Prisma Energielabels zorgen we ervoor dat je het energielabel nog op dezelfde dag als de inspectie ontvangt. Voor deze snelle service rekenen we een extra bedrag van € 50 bovenop het standaard tarief voor het energielabel. Vermeld bij je aanvraag duidelijk dat je het energielabel met spoed nodig hebt, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Meerdere energielabels nodig?

Wanneer je voor meerdere woningen een energielabel wilt laten opstellen, is het verstandig om direct contact met ons op te nemen. We bieden dan een speciaal tarief aan, waardoor de kosten per energielabel lager uitvallen. Dit is vooral interessant als je voor meerdere woningen tegelijkertijd een energielabel nodig hebt.

Direct een energielabel aanvragen voor je woning!

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk bij je terug komen.

In 4 stappen een erkend energielabel bij Prisma Energielabels aanvragen.

Energielabel aanvragen

Begin met het aanvragen van een energielabel. Binnen 1 uur ontvang je een reactie.

Wij nemen contact op

Na het ontvangen van je gegevens nemen wij direct contact met je op.

Documentatie verzamelen

Zorg dat je alle benodigde documenten over je woning in klaar hebt liggen.

Ontvangst energielabel

Na de inspectie ontvang je binnen 5 dagen je energielabel.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel is binnen enkele minuten geregeld. Zodra je het aanvraagformulier hebt ingediend, nemen we binnen één uur contact met je op om een afspraak te plannen. Meestal kan dit al in de komende week. Heb je haast? Dat is geen enkel probleem. Wij bieden ook de mogelijkheid voor een spoedaanvraag. In dat geval ontvang je het energielabel nog op dezelfde dag als de inspectie. Je kan dit aangeven binnen de opmerkingen van het aanvraagformulier, of door hier een energielabel aan te vragen. 

Na de inspectie voor je energielabel hoef je niet lang te wachten: binnen 5 dagen heb je het label al in huis. Snel geregeld dus!

Waarom kiezen voor Prisma Energielabels?

Snel geregeld

Binnen 5 dagen na de opname krijg jij het energielabel al in ontvangst.

Datumflexibiliteit

Dankzij onze flexibiliteit hebben we veel beschikbare momenten om een afspraak in te plannen op jouw geschikte datum.

Juiste label

Door onze deskundigheid krijg je altijd de juiste erkende energielabel voor je woning!

Energielabel verplicht in 2024

Het hebben van een erkend energielabel is bij het verkopen of verhuren van een woning verplicht. Indien een label niet aanwezig is, riskeer je een boete. Deze boete kan oplopen tot €450 en wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voor bepaalde woningen gelden er uitzonderingen op het energielabel verplichting, bekijk dit artikel.

Sinds januari 2021 dient dan ook een energieprestatie adviseur langs te komen om de woning op te nemen. Bij de opname van het energielabel wordt gekeken naar diverse factoren binnen de woning, waaronder de aanwezige isolatie, verwarmings-, ventilatie-, warmwatervoorziening-, koeling-, hernieuwbare energie-installaties en andere energiebesparende maatregelen.

energielabel aanvragen
 

Veelgestelde vragen betreft het energielabel

Je ontvangt het energielabel al binnen 5 dagen na de opname. Dit wordt uitgevoerd door onze gecertificeerde energielabel deskundige.

Wij zijn gevestigd in Noord-Holland. Wij labelen door heel Noord-Holland, zoals onder andere regio Heerhugowaard, Alkmaar, Hoorn en etc. 

De kosten voor een energielabel voor een woning kunnen variëren door de woninggrootte en de type.

Bekijk bovenstaand wat onze precieze kosten zijn per woning.

Een energielabel geeft aan hoe duurzaam je woning is, met een hogere energielabelklasse (A++++) die wijst op meer duurzaamheid. Dit houdt in dat het huis weinig energie en gas verbruikt. Het is verplicht om een energielabel te hebben bij de verhuur of verkoop van een woning.

Je krijgt vervolgens een label van de gecertificeerde Prisma Energielabels energieadviseur nadat hij de kenmerken van jouw woning heeft opgenomen. Hierna wordt het energielabel berekent. De uitslag wordt dan in een energielabel klasse gezet. 

Een energielabel vertelt je hoe veel energie jouw huis verbruikt. Een energielabel laat zien of jouw huis tussen de energieklasse label A++++ tot en met label G zit. Jouw woning is zeer zuinig als deze een A++++-label heeft. Als jouw woning echter een G-label heeft, is deze zeer onzuinig.

Op het energielabel staat hoe lang het label geldig is en welk label het heeft. Denk hierbij aan een energielabel A of een energielabel D.

Een energielabel biedt direct inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe zuiniger je huis is, hoe vriendelijker dit is voor zowel het milieu als je portemonnee. Het energiezuinigheidsniveau van een woning wordt aangegeven op een schaal van energielabel A (zeer energiezuinig) tot en met energielabel G (zeer onzuinig).

Heb je vragen of ben je opzoek naar meer informatie? Je kunt contact met ons opnemen via 06-49965154 of via e-mail naar info@prisma-energielabels.nl