Hoe Energielabel G woning verbeteren?

energielabel g

Inhoudsopgave

Een Energielabel G van een woning

Energielabel G: Wat betekent het en hoe kun je verbeteren? Heb je een woning met energielabel G? Dan is het hoog tijd om in actie te komen. Een woning met dit label is namelijk allesbehalve energiezuinig. Dit heeft niet alleen gevolgen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu en woningwaarde. Gelukkig zijn er tal van manieren om je woning energiezuiniger te maken en zo te besparen op je energierekening.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over energielabel G en geven we je tips om meer te besparen.

Wat betekent energielabel G?

Energielabel G is het minst zuinige labelklasse dat een woning kan hebben. Dit label wordt toegekend aan woningen die erg veel energie verbruiken en weinig tot geen energiebesparende maatregelen hebben. Denk hierbij aan slechte isolatie, enkel glas en geen zuinige verwarmingsinstallaties. Woningen met dit label zijn vaak ouder en hebben sinds de bouw weinig tot geen verbeteringen ondergaan op het gebied van energiezuinigheid.

Wanneer energielabel G

Een woning krijgt een energielabel G als het minimaal 380 kWh/m² fossiele energie per jaar verbruikt. Dit is bijvoorbeeld het dubbele van het minimale verbruik van een woning met een energielabel B. Bij een woning met dit label kunnen nog veel energiebesparende maatregelen worden getroffen.

Is een energielabel G slecht?

Ja, een energielabel G is de laagste energielabel dat een woning kan krijgen. Dit betekent dat de woning niet zuinig is en dat er veel warmte verloren gaat. Dit betekent dat er nog veel energiebesparende maatregelen in de woning gedaan kunnen worden.

Energielabel G verbeteren

Energielabel G van je woning verbeteren? Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je energielabel te verbeteren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Isolatie verbeteren: Begin met het isoleren van je woning. Dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie zijn effectieve manieren om warmte binnen te houden en energie te besparen.
  • HR++ glas plaatsen: Vervang enkel glas door HR++ glas of zelfs triple glas om warmteverlies tegen te gaan.
  • Zonnepanelen installeren: Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om je eigen duurzame energie op te wekken en je energierekening te verlagen.
  • Een zuinige verwarmingsinstallatie: Overweeg de installatie van een zuinige HR-ketel, warmtepomp of zonneboiler om je woning duurzaam te verwarmen.

Meer tips nodig? Lees dan onze blog: 6 tips om je energielabel te verhogen!

Maandelijkse kosten Energielabel G

Afhankelijk van het toegekende label aan een woning, biedt elk energielabelklasse een indicatie van de energierekening per maand op basis van het prijspeil van december 2022. Het is belangrijk op te merken dat deze informatie kan verschillen van de huidige situatie. Binnen deze classificatie wordt er onderscheid gemaakt tussen woningen met een laag, gemiddeld en hoog energieverbruik.

  • Voor woningen met een laag energieverbruik wordt een maandelijkse energierekening van ongeveer € 585 verwacht.
  • Woningen met een gemiddeld energieverbruik hebben gemiddeld een  maandelijkse energierekening van ongeveer € 880.
  • Bij woningen met een hoog energieverbruik kan rekening gehouden worden met een geschatte maandelijkse energierekening van ongeveer € 1410.

Houd er rekening mee dat deze cijfers gebaseerd zijn op het prijspeil van december 2022 en dat de actuele situatie mogelijk afwijkt.

De gevolgen van een woning met een label G

Een woning met een label G is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De energiekosten liggen vaak hoog en bij de verkoop van de woning kan dit label een negatieve invloed hebben op de verkoopprijs. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om een energiezuinige woning te hebben, zowel vanuit milieuoogpunt als vanwege de steeds strenger wordende regelgeving.

Een woning met een label G biedt veel ruimte voor verbetering. Door slimme energiebesparende maatregelen te nemen, kun je niet alleen je energierekening verlagen, maar ook je wooncomfort verhogen en bijdragen aan een beter milieu. Wacht dus niet langer en start vandaag nog met het verduurzamen van je woning.

Vrijblijvend energielabel aanvragen in Noord-Holland

Wil je weten hoe je op een voordelige manier een label kunt aanvragen in Noord-Holland voor je bestaande woning? Je kunt simpelweg een erkend energielabel aanvragen bij Prisma Energielabels door onderstaand formulier in te vullen en wij nemen binnen één uur contact met je op om vrijblijvend onze tarifering door te nemen.

Vul onderstaand formulier om direct een energielabel aan te vragen.

Lees ook