Energielabel E

energielabel e

Inhoudsopgave

Wat betekent energielabel E?

Wanneer je hoort dat je woning een energielabel E heeft, kan dat even schrikken zijn. Dit label duidt namelijk op een hoge verbruik van fossiele energie. Wat betekent energielabel E, een woning met energielabel E heeft slechte isolatie en is er veel gebruik van enkelglas. Dit resulteert in veel warmteverlies en een hogere energierekening. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je energielabel te verbeteren en zo je energieverbruik – en daarmee je kosten – te verlagen. In dit artikel leggen we uit wanneer je een energielabel E hebt en hoe je dit kunt verbeteren.

Wanneer energielabel E?

Een woning met energielabel E is niet erg energiezuinig. Wanneer energielabel E? Dit label wordt toegekend aan huizen die tussen de 290 en 350 kWh/m² fossiele energie per jaar verbruiken. Dit is bijna het dubbele van wat een woning met energielabel A verbruikt. Het verbeteren van je energielabel kan dus een aanzienlijke besparing opleveren, hoewel de investeringen hiervoor in eerste instantie hoog kunnen zijn.

Hoe verbeter je energielabel E?

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om het energielabel E van je huis te verbeteren. Deze maatregelen leiden niet alleen tot een lager energieverbruik, maar ook tot een hoger wooncomfort. Hier zijn enkele opties, hoe verbeter je energielabel E:

  • Extra of beter isoleren: Denk aan vloer-, spouw-, en dakisolatie
  • CV-ketel vervangen: Overweeg een zuinigere variant zoals de HR107 ketel
  • Zonnepanelen plaatsen: Wek je eigen duurzame energie op.
  • Glas vervangen naar minimaal HR-beglazing: Verminder warmteverlies aanzienlijk.

Door deze maatregelen te treffen, kun je de efficiëntie van je huis verbeteren. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Lees dan deze artikel voor meer tips voor het verhogen van je energielabel.

Een nieuwe energielabel

Het verduurzamen van je huis is een investering in de toekomst. Niet alleen verhoog je het wooncomfort, maar ook de waarde van je woning. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar voor het treffen van energiebesparende maatregelen, wat de investering nog aantrekkelijker maakt.

Is je woning verduurzaamt en heb je een nieuwe energielabel in Noord-Holland nodig? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en een mogelijke opname datum. Een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Vul onderstaand formulier om direct een energielabel aan te vragen.

Lees ook